13.4.06

Pääsiäisloma vielä ke 19.4.

Kreikan luentoja ei ole keskiviikkona 19.3. toisin kun tulin jollakin luennolla väittäneeksi. Tällöin on vielä pääsiäisloma. Seuraavan kerran siis maanantaina 24.4. Viikolla 17 on myös kreikan viimeinen kertausmoniste netissä.

Toivotan iloista ja rauhallista pääsiäistä kaikille blogin lukijoille.

"Olemme osa maailmankaikkeutta joka jatkuvasti kasvaa yhä monimutkaisemmaksi, kauniimmaksi, hämmästyttävämmäksi, rakkaammaksi paikaksi -- iloisemmaksi paikaksi, sillä mitä muuta ilo on kuin yllätystä odottamattomasta tapahtumasta."
- Esko Valtaoja

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Valtaoja on ilmeisesti jonkin sortin jälkipositivisti kun kuvittelee maailmankaikkeuden jatkuvasti kasvavan ja muuttuvan monimutkaisemmaksi. Hän on väärässä. Maailmankaikkeus on ääretön ja se sisältää jo valmiiksi kaikki mutkat. Äärellinen ihminen vain joskus kuvittelee mutkien lisääntyvän kokonaisuudessaan vaikka ne vain paljastuvat hiljalleen hänen ymmärrykselleen. Hän luulee tiedon lisääntyvän, kun ei muista vanhaa tietoa tai ei ole itse sitä tiennyt. Kun siis tieto ei lisäänny, ei se myöskään tarkennu. Kun tieto ei tarkennu, ei tieteellinen tietokaan voi koskaan olla varmaa tai varmempaa kuin mielipide, kuin vain jossain rajatussa kontekstissaan.

Siinä arvon professori Valtaoja on oikeassa että yllätys on joskus iloinen, mutta että ilo on yllätystä...voihan se tietysti sitäkin olla.

12:34 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Vähän lisäystä. Tieto ei siis lisäänny koska äärellisessä näkökulmia on äärettömästi, aina on muitakin vaihtoehtoisia selitysmalleja. Äärellinen tieto ei ole luonteeltaan varmaa. Emme voi sanoa mitään niistä mahdollisuuksien maailmoista jotka jäävät "varman tietomme" (mitä meillä ei koskaan ole) ulkopuolelle.

12:59 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home