30.4.07

Palaute kreikan luennoista

Kreikan tenttien palautusluentoa 30.4 varten tehty kooste palautelomakkeiden vastauksista on netissä (kreikan luennot ja lisämateriaali). Jollet vielä tiedä kreikan tentin tulostasi, voit kysyä sitä sähköpostitse ja/tai käydä hakemassa tenttipaperin vastaanotolla (ma 13-14).

Loppukertaus meni ryhmän 4 osalta erittäin hyvin. 25 osallistujasta peräti 15 sai nelosen tai vitosen. Hyvä tulos lämmitti opettajan mieltä.

Iloista vappua ja hyvää kevään jatkoa kaikille!

Tiedekuntatentti 27.4.

Tiedekuntatentin 27.4. tentit on luettu ja arvosteltu. Tulokset ovat eksegetiikan laitoksen ilmoitustaululla. Tuloksia voi kysyä myös sähköpostitse.

26.4.07

Kreikan tenttien palautus

Pidämme Niko Huttusen kanssa yhteisen kreikan loppukertauksen ja rästikertausten palautusluennon maanantaina 30.4. klo 10 päärakennuksen luentosalissa 7. Jos et pääse sinne, voit hakea tenttipaperisi vastaanotoilla (ma 13-14), jotka jatkuvat vielä toukokuun ajan. Tenttituloksia voi luonnollisesti kysyä myös sähköpostitse.

18.4.07

Kreikan loppukertauksesta

Kreikan loppukertaus lähestyy. Se pidetään päärakennuksen luentosalissa 1 keskiviikkona 25.4. klo 9-12 (huom. aika). Kertausalueena ovat Markuksen evankeliumi, Paavalin kirje fippiläisille ja 1. Johanneksen kirje.

Loppukertaukseen tulee kustakin kertausalueeseen kuuluvasta UT:n kirjasta lyhyt kreikankielinen tekstikappale. Tehtävänä on kääntää teksti ja määritellä kieliopillisesti alleviivatut muodot.

Kertauksen maksimipistemäärä on 30, joista puolet tulee käännöksistä ja puolet kielioppimääritelmistä. Hyväksytty suoritus edellyttää, että käännöksistä tulee vähintään 5 pistettä ja kielioppimääritelmistä vähintään 5 pistettä. Tarvitset siis vähimmäispistemäärän MOLEMMISSA.

Loppukertauksessa voi käyttää apuneuvona Liljeqvistin sanastoa, jossa ei saa olla muita merkintöjä kuin alleviivauksia. Sanastot tarkastetaan tentin alussa.

Kolmannen välikertauksen rästiä suoritettaessa ei saa käyttää sanastoa. Mikäli suoritat sekä rästikertausta että loppukertausta, luovuta (nimellä varustettu) sanasto valvojille ennen kertauksen alkua. Saat sen takaisin palautettuasi rästikertauksen.

Kokonaisarvosana muodostuu välikertausten keskiarvon ja loppukertauksen arvosanan välisestä keskiarvosta.

Tämä sama tiedote on luettavissa myös Kamussa.

Ryhmän 4 luentojen pp-kalvot ovat pdf-muodossa kotisivullani (linkki oikealla). Kalvoja voi käyttää kieliopin kertaukseen. Niissä on myös opetuksessa läpikäytyjen Novumin kohtien sanastoa ja kielioppiselityksiä.

Jos et ole vielä alkanut lukea tenttiin, viimeiset hetket alkavat olla käsillä.

13.4.07

Tiedekuntatentti 30.3.

Tiedekuntatentin 30.3. tentit on luettu ja arvosteltu. Tulokset nähtävillä eksegetiikan laitoksen ilmoitustaululla.

2.4.07

Pääaineseminaari UT:n sosiaalisesta maailmasta

Pidän ensi lukukautena pääaineseminaarin Uuden testamentin sosiaalisesta maailmasta. Seminaariin aiheisiin voi tutustua menemällä tänä keväänä pidetyn samannimisen aineseminaarin sivuille (ks. linkki oikealla), josta löytyy aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta. Verkkojulkaisu "Ihminen ja yhteisö Uuden testamentin maailmassa" (johon myös linkki oikealla) antaa samaten tietoa joistakin seminaarin aiheista. Seminaari on sinulle oikea paikka, jos olet kiinnostunut Uuden testamentin ajan sosiaalisista instituutioista, arvoista sekä arjen historiasta ja haluat soveltaa tietoa näistä varhaiseen juutalaisuuteen ja kristinuskoon. Seminaari tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden soveltaa sosiaalitieteellisiä näkökulmia raamatuntutkimukseen.

Seminaari työskentelee läheisessä yhteistyössä Petri Luomasen johtaman Jumalan kaupungit -seminaarin kanssa.

Seminaari kokoontuu torstaisin 14-16 8.11.07-24.4. 08 (ei 15.11 ja 22.11). Seminaariin ilmoittaudutaan pe 27.4. 2007 mennessä eksegetiikan laitoksen kansliaan. Ilmoittautumiskaavakkeen voi imuroida itselleen laitoksen sivuilta tai edellä mainitulta aineseminaarisivustolta. Sieltä löytyvät myös seminaarin tarkempi esittely ja esittelytilaisuudessa pidetty power point -esitys.

Kreikan 3. välikertaus

Kreikan 3. välikertaukset vastaukset palautetaan keskiviikon 4.4. luennolla